وای فای 7 یا IEEE 802.11be، جدیدترین نسل از استاندارد شبکههای بیسیم است که با هدف ارتقای سرعت، ظرفیت، کارایی و بهبود تأخیر در شبکههای بیسیم طراحی شده است. برخلاف نسلهای قبلی، وای فای 7 از باندهای فرکانسی 6 و 5 گیگاهرتزی نیز استفاده میکند و این امکان را فراهم میکند که دستگاههای Wi-Fi 7 بخشهایی از این باندها را برای دستیابی به نرخ دادههای بالاتر و تأخیر بسیار کم استفاده کنند.
ویژگیهای وای فای 7 عبارتند از:
سرعت بالا: وای فای 7 قادر است سرعتهای بالاتری نسبت به نسلهای قبلی را ارائه دهد.
کاهش تأخیر: با استفاده از فناوریهای جدید، وای فای 7 تأخیر را به حداقل میرساند.
افزایش ظرفیت شبکه: وای فای 7 از فناوریهای جدیدی برای افزایش ظرفیت شبکه استفاده میکند.
کارایی بالا: وای فای 7 با استفاده از فناوریهای جدید، کارایی شبکه را بهبود میبخشد.
استفاده از باندهای فرکانسی 6 و 5 گیگاهرتزی: وای فای 7 از باندهای فرکانسی 6 و 5 گیگاهرتزی نیز استفاده میکند.
پشتیبانی از دستگاههای قدیمی: وای فای 7 پشتیبانی از دستگاههای قدیمیتر را نیز فراهم میکند.
کاهش مصرف انرژی: وای فای 7 با استفاده از فناوریهای جدید، مصرف انرژی را کاهش میدهد.
امنیت بالا: وای فای 7 از پروتکلهای امنیتی جدیدی استفاده میکند.
چرا به وایفای ۷ نیاز داریم؟
در حال حاضر، اکثریت کاربران از گجتهای مبتنی بر وایفای ۵ استفاده میکنند که حدود یک دهه از معرفی آن میگذرد. وایفای ۶ و ۶E که بسیار جدیدتر هستند، هنوز به صورت گسترده راهی گجتهای مختلف نشدهاند. پس در این شرایط، چرا صنعت ارتباطات بیسیم میخواهد نسل بعدی استاندارد وایفای را ارائه دهد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در حوزههای دیگر مرتبا نوآوریهای مختلفی پدیدار میشوند که این فناوریها در چند سال آینده از نسل جدید و امکانات بیشتر وایفای بهرهمند خواهند شد.
اگرچه در حال حاضر فناوریهای مربوط به کنفرانسهای ویدیویی و اینترنت اشیاء (IoT) نسبتا تازهنفس محسوب میشوند، اما محبوبیت آنها طی سالهای آینده افزایش پیدا میکند. این موضوع بخصوص برای سازمانها اهمیت زیادی دارد زیرا در این شرکتها سنسورها و تجهیزات نظارتی میتوانند به لطف افزایش امکانات استانداردهای جدید وایفای، قابلیتهای بیشتری را ارائه کنند. همچنین در حال حاضر میلیونها کاربر در سرتاسر جهان از وسایلی مانند اسپیکرها، لامپها و چندین گجت هوشمند دیگر استفاده میکنند که به اینترنت یا شبکهی خانگی متصل هستند.در همین راستا، وایفای ۷ با ویژگیهایی مثل افزایش ظرفیت و تأخیر کمتر و بهبود قابلیتهای مرتبط با مدیریت تداخل سیگنال میتواند بستری مناسب برای افزایش بهرهوری از دستگاههای مختلف حوزهی اینترنت اشیاء باشد. اگرچه احتمالا کاربران عادی در ابتدا از امکانات جدید وایفای ۷ بهرهمند نخواهند شد، اما این استاندارد برای کاربران علاقهمند به تکنولوژیهایی مانند واقعیت مجازی وهمچنین استریمینگ بازی اهمیت زیادی خواهد داشت.